Igualtat linguistica

Igualtat linguistica.

Editorial:
ONADA
Año de edición:
Materia
Ensayos literarios
ISBN:
978-84-17638-31-3
Páginas:
176
Colección:
LA NAU, SERIE MINOR
16,00 €
IVA incluido
En stock (Entrega en 24-48h)
Añadir a la cesta

Igualtat lingüística. Capgirar el desús i la subordinació és una proposta alhora ambiciosa i realista per a superar les desigualtats clamoroses en drets i espais d'ús lingüístics al País Valencià. Proposa anar més enllà dels dos enfocaments principals amb què s'ha abordat la situació de la llengua: d'una banda, les reflexions teòriques, amb aportacions interessants, però amb poques concrecions pràctiques i programàtiques, i de l'altra, un programa polític difús, centrat en l'ensenyament i en la ?promoció? i el voluntarisme com a mètodes. Constata, així mateix, el fracàs de la Llei d'ús i ensenyament del valencià, que ha permès greus retrocessos en el coneixement i l'ús i que s'ha revelat inútil per a arribar a una mínima normalitat, fins i tot en l'únic àmbit que la llei regula, l'educatiu.

Enfront d'això, els autors propugnen un model basat en la igualtat lingüística com a concepte clau: en el mètode i en els objectius que cal assolir en un termini curt i mitjà, amb equiparació en ús i drets efectius, seguint el camí de dues lleis rellevants, la de política lingüística de Catalunya i la d'igualtat de persones LGTBI recentment aprovada per les Corts Valencianes. Aquest model no naix del buit: es basa en l'experiència reeixida a la Universitat de València, que ha aconseguit pràcticament duplicar la docència en valencià en només set anys.

En la seua línia pràctica i programàtica, el llibre conté una proposta de llei d'igualtat lingüística i de reglament municipal.